Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Οι αγελάδες τρελάθηκαν......(και βγήκαν στους δρόμους)

Και όμως οι αγελάδες στο Gujarat τρελάθηκαν. Είναι γνωστό πως οι αγελάδα (και όλα τα συναφή, βουβάλια, ταύροι, βόδια, μοσχάρια) θεωρούνται ιερά ζώα στην Ινδία και η θανάτωση τους καθώς και η κατανάλωση κρέατος είναι απαγορευμένη. Αυτό έχει οδηγήσει τα ζώα να έχουν πολλαπλασιαστεί αντίστοιχα με την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού τα τελευταία χρόνια.

Δεν είμαι συνηθισμένος στην εικόνα χιλιάδων αγελάδων στην άκρη του δρόμου. Αλλά δεν με ενοχλεί. Αυτό που με ενοχλεί όταν τα ογκώδη και συμπαθή, κατά τα άλλα, ζώα στρογγυλοκάτσουν στην μέση του δρόμου ενοχλώντας απίστευτα τους οδηγούς και όντας αιτία για ατυχήματα καθώς οδηγοί φορτηγών και άλλων βαρέων οχημάτων αλλάζουν λωρίδες για να τα αποφύγουν. Δυστυχώς η νοοτροπία των Ινδών σε αυτό το θέμα είναι περίεργη. Εάν ένας άνθρωπος προσπαθήσει να διασχίσει έναν δρόμο, θα του κορνάρουν από τα 500 μέτρα μακριά για να τρέξει μην τυχόν και αναγκαστούν να πατήσουν φρένο. Εάν μια αγελάδα είναι καθισμένη στο ρεύμα τότε, ο οδηγός θα κόψει ταχύτητα, θα αλλάξει λωρίδα -ίσως θα περιμένει κιόλας για να περάσουν τα οχήματα από την απέναντι πλευρά- και μετά θα περάσει χωρίς να ακουστεί ούτε ένα κορνάρισμα. Πιο σημαντική μια αγελάδα από έναν άνθρωπο? Δεν έχω κάτσει να το ψάξω.


Πηγαίνοντας στην Bhavnagar οι αγελάδες έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο ένα ρεύμα της εθνικής οδού. Δεν έμαθα ποτέ τα αιτήματα τους.
  
 
Ενώ οι οδηγοί των rickshaw άλλαζαν ρεύμα για να τις αποφύγουν


Κάποια κοπάδια αποτελούνταν από πολλές....


 
Για να δούμε το μηχανάκι από που θα περάσει......
 
 
Στο κέντρο της Bhavnagar (πόλη 1 εκατομμυρίου) 3 είχαν καθίσει απέναντι από την είσοδο του σταθμού των λεωφορείων. Μπορούμε να πούμε πως αυτές λειτουργούν και ως τρίγωνο....
 
 
 Αυτές που δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εδώ, γιατί δεν φεύγουν...?

 
 ..και να καθίσουν σαν τις φίλες τους ωραία στην άκρη του δρόμου όπου δεν ενοχλούν κανέναν.
(Ο δρόμος είναι πλημμυρισμένος οπότε και να ήθελαν μάλλον δεν θα βολεύονταν.....)

 

Ή να πάνε στο φυσικό τους μέρος. Τα λιβάδια. Γιατί στριμώχνονται στους τσιμεντένιους δρόμους όταν έχουν τόσο ωραία λιβάδια να περιβάλλουν την πόλη?

 
 Κυριακή βράδυ στην Alang, οι εργάτες των διαλυτηρίων δεν δουλεύουν και η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά έχει στηθεί στο ένα ρεύμα του δρόμου.

 
Λείπει η αλεπού από το παζάρι? η μάλλον Λείπουν οι αγελάδες από την λαϊκή?
 

 
 Επιστρέφοντας καθώς πέφτει το βράδυ πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για τα κινούμενα αυτά εμπόδια. Αλλά ευτυχώς δεν χτυπήσαμε κανένα. Νομίζω πως θα πάμε στο παράδεισο......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου