Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Η γυναίκα που θα παντρευτώ.....


Στην Ινδία ο έρωτας μεταξύ 2 νέων ανθρώπων, και η ελευθερία της επιλογής συντρόφου για το υπόλοιπο της ζωής είναι σχεδόν απαγορευμένα. Οι κοπέλες πρέπει να είναι παρθένες μέχρι την ημέρα του γάμου τους, ενώ τον γαμπρό τον διαλέγουν οι γονείς. Η συνήθης διαδικασία είναι η εξής:

Το αγόρι βλέπει μια κοπέλα που του αρέσει, και πηγαίνει να το πει στους γονείς του. Οι γονείς του συναντιόνται με τους γονείς της κοπέλας και γνωρίζονται καθώς και κανονίζουν τα διαδικαστικά (προίκα, διαμονή μετά τον γάμο κτλ).

Μια άλλη διαδικασία είναι η δημόσια ανακοίνωση. Οι γονείς είτε του γαμπρού είτε της νύφης ανακοινώνουν στον περίγυρό τους πως ο/η γιός/κόρη τους είναι έτοιμος/η να παντρευτεί. Διάφοροι ενδιαφερόμενοι πηγαίνουν στους γονείς για πιο προσωπική γνωριμία και ένα είδος συνέντευξης. Εάν κάποιος/α υποψήφιος/α αρέσει στους γονείς τον/την δείχνουν στο παιδί τους. Εάν του/της αρέσει τότε ο γάμος κανονίζεται το συντομότερο δυνατόν. Εάν όχι η αναζήτηση συνεχίζεται....

Τα παλιά χρόνια αυτά τα νέα κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα. Σήμερα δημοσιεύονται στις εφημερίδες ή και στο internet.

Αυτό έκαναν και οι Ορθόδοξοι γονείς της κοπέλας που έχει και ΜΒΑ. Θα αφήσουν την μονάκριβη κόρη τους να διαλέξει μόνη της άντρα? Με τίποτα. Και εάν αυτός που θα τους φέρει είναι κανένα ρεμάλι, η τελειωμένος πως θα την κάνουν να τον ξεχάσει, ειδικά εάν έως τότε τον έχει ερωτευτεί?

Για αυτό έβαλαν αγγελία στην Κυριακάτικη έκδοση των Gujarat News λέγοντας πως προσκαλούν τον κάθε ενδιαφερόμενο να παρουσιαστεί.

Περιττό να πω πως είμαι ο πιο κατάλληλος υποψήφιος. Είμαι μηχανικός, γιος Ορθόδοξων γονέων ευυπόληπτης οικογένειας με καθαρές συνήθειες. Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερος από εμένα.

Στέλνω τώρα το email.....



Επεξηγήσεις: Το 23/5.2/62 σημαίνει:

ηλικία:    23 ετών
ύψος:      5 feet 2 inches (=158cm)
βάρος:     62 κιλά

MNC σημαίνει Multi National Corporation
ενώ η Bangalore ειναι μια πόλη της Νότιας Ινδίας πανω απο 1000 χιλιόμετρα απο το Gujarat.

Τα στοιχεία επικοινωνίας τα έσβησα επίτηδες για να μην μου την κλέψει κανένας.......

1 σχόλιο: