Βρίσκομαι πάνω από ένα μήνα στην Ινδία και η μεγαλύτερη πόλη που επισκέφτηκα ηταν η Rajula που είχε 30000 κατοίκους (δηλαδή χωριό για την Ινδία), και ούτε ένα supermarket. Η ανάγκη να αγοράσω μερικά προϊόντα του έντονα δοκιμαζόμενου αλλα δυστυχώς κυρίαρχου δυτικού πολιτισμού ήταν αναγκαία. Η μεγαλύτερη πόλη στο Gujarat είναι η Ahmedabad, όπου ζουν 4 εκατομμύρια ψυχές, όχι ευτυχώς ο ένας πάνω στο άλλον, καθώς καταλαμβάνει μεγάλη έκταση στις όχθες ενός ποταμού. Κάποτε αυτή ήταν η πρωτεύουσα της επαρχίας. Ξαφνικά μια μέρα γύρω στο 1970 κάποιος πρότεινε να χτιστεί μια πόλη από το μηδέν μερικά χιλιόμετρα παραδίπλα η οποία να γίνει η πρωτεύουσα της επαρχίας. Έτσι και έγινε. Η Ghandinagar είναι μια τεχνιτή πόλη δημιουργημένη μόνο για τον ρόλο της πρωτεύουσας χωρίς να εχει ούτε ιστορία, ούτε "ειδικό βάρος", ενώ η Ahmedabad έχει απομείνει με τον τίτλο οικονομική πρωτεύουσα. Τα 4 εκατομμύρια των κατοίκων της είναι οι πιο τυχεροί στην επαρχία καθώς αυτή η πόλη μοιάζει να έχει όλα τα καλά του κόσμου.
Εμπορικά κέντρα, μουσεία, πανεπιστήμια, ινδουιστικούς και βουδιστικούς ναούς, τζαμιά, ουρανοξύστες, πύργους, υδραγωγεία, ποτάμι, λίμνες, ξενοδοχεία, και δεν έχει αγελάδες, γουρούνια και αλλά ζώα να τριγυρίζουν ανάμεσα στα πόδια των πολιτών.
Αλλά έχει μόνο ένα κακό. Απέχει 6 ώρες με το αυτοκίνητο από το σπίτι μου. Στην Κορέα η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια ταξιδιού όταν ήθελα να πάω από το χωριό μου εως στην Σεούλ που ήταν κοντά στα σύνορα ηταν 4 ώρες με το λεωφορείο. Αυτές οι 4 ώρες αντιστοιχούσαν σε απόσταση από την μια άκρη της χώρας στην άλλη. Στην Ινδία χρειάστηκα 6 ώρες για να πάω από την άκρη στο κέντρο όχι της χώρας αλλά της επαρχίας.
Και χρειάζομαι άλλα 932 χιλιόμετρα (μεταφρασμένα σε πάνω από 15 ώρες δρόμο) για να φτάσω στο Δελχί.
Βέβαια 6 ώρες διαδρομή στην Ινδία χωρίς ενδιαφέρουσες φωτογραφίες δεν γίνεται.
Έτσι λοιπόν είδα:
2) Αντιλόπες σε ένα εθνικό πάρκο.
3) Έναν μικρό ανεμοστρόβιλο στην έρημο.
4) Τον χάρο με τα μάτια μου.
Φωνάζεις έναν φίλο σου να σε σπρώξει με το πόδι!!!!!!!
Εμπορικό κέντρο Himalaya. Η αναμονή ενός μηνα εφτασε στο τέλος της.
Πολιτισμός σημαίνει πολυκαταστήματα, ψώνια, κατανάλωση, ξόδεμα χρημάτων και…
Φυσικά McDonald’s. Η σφαγή βοοειδών για τροφή ανθρώπων αλλά και η κατανάλωση τους έστω και εάν είναι εισαγόμενα είναι γνωστό ότι απαγορεύεται στην Ινδία. Τι θα έκαναν τα McDonalds από την στιγμή που δεν μπορούν να πουλήσουν το διάσημο big mac τους? Απλά έπρεπε να μετατραπούν σε KFC.
(Αφανής λεπτομέρεια. Είμαστε στο Ahmedabad της Ινδίας, και η emirates των ΗΑΕ διαφημίζει καθημερινές πτήσεις από Dubai για Γενεύη. Ουαου…. Κλείνω τώρα το εισιτήριο μου για να πετάξω άμεσα. Η μήπως οι γκουρού των διαφημίσεων ξέρουν κάτι παραπάνω?)
Το μενού περιλαμβάνει μόνο χάμπουργκερ με κοτόπουλο αλλά και το αγαπημένο μας στην Ελλάδα- ειδικά την περίοδο της νηστείας- McΣαρακοστή. Εδώ βέβαια το λένε McVeggie αλλά δεν θα κολλήσουμε στο όνομα.
Αναφορικα με την δωρεάν κοκα κόλα Προσπάθησα να την κερδίσω καθυστερώντας τους λίγο αλλά δεν τα κατάφερα. Πριν λήξει το λεπτό είχαν ετοιμάσει είχαν τοποθετήσει τα προϊόντα στον δίσκο και μου τον είχαν δώσει στο χέρι. Στην Ελλάδα αντίστοιχη ιδέα δεν θα είχε καμία ελπίδα. Οι υπάλληλοι θα πρόσφεραν μόνο δωρεάν αναψυκτικά...
Εγώ να δεις πως το αγαπάω….
Εμπορικό κέντρο Acropolis. Τρανταχτή απόδειξη πως ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε εως αυτά τα μέρη. Μπορεί οι Ινδοί να μην ξέρουν τι είναι η που είναι το Acropolis αλλά σίγουρα πολλοί θα το προτιμήσουν για τα ψώνια τους.
After a 6 hour commute, what did you buy? Only a chicken sandwich? Really?
ΑπάντησηΔιαγραφήYou know that I could go to Ahmedabad only to eat some meat from the most famous fast food in the world. Do not forget it is American, so many people would feel proud. Like me when i saw the Acropolis mall.
ΑπάντησηΔιαγραφήBut no, i traveled to this city not for shopping but mostly for sightseeing. Unfortunately 1st day we arrived late so I passed my time in the malls. So i had the opportunity to buy some utensilsm an iron, a filter for water (i am in India, water is dirty....) and other minor items for my house.