Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πόσες φορές θα την ζήσω.....

...την αλλαγή του χρόνου 

Υπό κανονικές συνθήκες κάθε άνθρωπος ζει μια φορά κάθε χρόνο την αλλαγή του χρόνου. Εάν ταξιδεύει σε άλλες χώρες μπορεί να την ζήσει λίγο περισσότερες. Ούτε Μάιος δεν έχει μπει και τον έχω αλλάξει 3 φορές τον χρόνο.

Η πρώτη ήταν η κανονική σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Η δεύτερη ήταν η Κινέζικη πρωτοχρονιά που την έζησα στην Κορέα στις 3 Φεβρουαρίου.

και προχτές ήταν η τρίτη σύμφωνα με το Βεγγαλέζικο ημερολόγιο.

Παρόλο που δεν ζω στην Βεγγάλη αρκετοί Βεγγαλέζοι μαζεύτηκαν στο μοναδικό ανθρώπινο και πολιτισμένο μέρος της περιοχής (την αίθουσα εκδηλώσεων του Lion Lords Hotel) και με κάλεσαν να παραβρεθώ. Γιατί να μην πάω, κάθε 2 μήνες happy new year λέω. Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης ντυμένος παραδοσιακά, μετά την σύντομη ομιλία του κάλεσε τους καλεσμένους στο βήμα για να πουν ένα τραγούδι. Η Ινδία έχει πάνω από 30 διαφορετικές γλώσσες και είμαι σίγουρος πως οι μισές από αυτές ακούστηκαν εκεί. Βεγγαλέζικα, Ινδικά, Γκουτζαρατικά και άλλα τραγούδια έβγαιναν από τα στόματα των αντρών και των παραδοσιακά ντυμένων γυναικών ενώ όσο αυτοί τραγουδούσαν τα γκαρσόνια μας έφερναν κοτομπουκίτσες για να τσιμπήσουμε. Δεν λέω νόστιμο το κοτόπουλο αλλά δεν γίνεται να σε σηκώνει ο άλλος με την μπουκιά στο στόμα για να πεις ένα παραδοσιακό τραγούδι.

Μετά το τέλος του -λαϊκού μπορώ να το πω- προγράμματος ακολούθησε το κανονικό φαγοπότι για χορτοφάγους και μη. Κατά τις 11 το κλείσαμε το μαγαζί χωρίς να περιμένουμε να αλλάξει ο χρόνος, και χωρίς να ανοίξουμε σαμπάνιες λόγω της απαγόρευσης πώλησης οινοπνευματωδών ποτών στην επαρχία.

Χαρούμενο το 1418

2 σχόλια:

  1. I don't know if it is just the translator, but you sound miserable.

    I hope you can learn to appreciate something about your experience in India.

    You should practice being Vegetarian. Teetotaler. Optimistic. Open Minded. In other words, you should be like me. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hello Danielle. I am happy to be my viewer. Come on, I am not miserable. I just comment the fact that i lived 3 new year eves in less that 5 months. First was the Gregorian, 2nd was the Chinese (you were missing that time from Korea) and the last was the Bengali. But how you can enjoy the party without alcohol. It is impossible. Of course not for you....
    I any case with or without meat and alcohol i will survive. I promise, haha

    ΑπάντησηΔιαγραφή